ταρτα με ανανα και ξυγαλο

by czinonas

Μια βάση από βουτυράτη τριφτή τάρτα, γεμισμένη με ξύγαλο και φρέσκο ζελέ ανανά. Ένα πρωτότυπο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακά και νέα υλικά θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Αντικαταστήστε τον ανανά με οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει και πειραματιστείτε αφήνοντας την φαντασία σας ελεύθερη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

Μούς:

  • 400γρ. γιαούρτι κατσικίσιο στραγγισμένο.
  • 100γρ. ξύγαλο
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος αφρατεμένη.
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη.
  • 3 φύλλα ζελατίνη.
  • Βανίλια.

Ζελέ:

  • 18γρ. ζελατίνη.
  • 50γρ. ζάχαρη.
  • 500γρ. ανανά σε κυβάκια.
  • 200γρ. πουρέ ανανά.
  • 25γρ. ρούμι.
  • 1 πρέζα αλάτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζελέ:

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε , την ζάχαρη, τα κυβάκια ανανά, τον πουρέ και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
 Βάζουμε στην κατσαρόλα τις ζελατίνες, ( αφού τις έχουμε μουλιάσει πρώτα σε κρύο νερό)το ρούμι και την βανίλια.
 Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν οι ζελατίνες και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 Αφήνουμε το μείγμα του ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην τάρτα και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
 Για να δείτε πώς να φτιάξετε τάρτα δείτε εδώ:https://youtu.be/DbQWRONddLo
Μούς:

 Σε μια μπασινα τοποθετούμε το γιαούρτι, το ξύγαλο και την ζάχαρη άχνη.
 Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και μετά τις τοποθετούμε για λίγα λεπτά στο microwave.
 Προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν με το μείγμα.
 Τέλος βάζουμε την αφρατεμένη κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε πολύ καλά.
 Τοποθετούμε την μούς στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί.
Tips:

 Για να προσθέσουμε τις ζελατίνες στη μούς θα πρέπει πρώτα να τις μουλιάσουμε σε κρύο νερό και μετά να τις βάλουμε για λίγο στο microwave.
 Για να τις προσθέσουμε στο ζελέ αρκεί να τις μουλιάσουμε σε κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά. Τις τοποθετούμε στο μείγμα του ζελέ το οποίο είναι ήδη ζεστό.
 Στην θέση του ανανά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρούτο μας αρέσει.
 Αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος τόσο ώστε να μοιάζει με αφρό ξυρίσματος. Δεν χρειάζεται να την χτυπήσουμε πολύ διότι τα λιπαρά της θα σφίξουν στο ψυγείο ακόμα περισσότερο.
 Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ για να αναμείξουμε τα υλικά της μούς, φτάνει να την ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μίξερ θα χρησιμοποιήσουμε μόνο για να αφρατέψουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
 Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό, τοποθετούμε το ζελέ μέσα στην τάρτα, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Στην συνέχεια, γαρνίρουμε στην επιφάνεια της τάρτας, την μους με ένα κορνέ.

Δείτε επίσης