Τρουφάκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο και χρυσόσκονη πορτοκάλι, μια συνταγή που θα λατρέψετε καθώς ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Με την γκανάζ σοκολάτας και το ρούμι, να συνδυάζονται εξαιρετικά με την σπιρτόζικη γεύση του πορτοκαλιού και την πικράδα του κακάο αυτά τα τρουφάκια.. Σας το ‘πα, θα σας μείνουν αξέχαστα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
ΥΛΙΚΑ
- 700γρ. φλούδες πορτοκαλιού ( μπλανσαρισμένες)
- 50γρ. ζάχαρη.
- 50γρ. ρούμι.
- 100γρ. χυμό πορτοκάλι.
Γκαναζ:
- 350γρ. κουβερτούρα.
- 300γρ. κρέμα γάλακτος.
- 60γρ. γλυκόζη.
- 70γρ. ελαιόλαδο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τις φλούδες πορτοκαλιού (700γρ.) σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 1 λεπτό.
- Μετά από 1 λεπτό τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, βάζουμε καινούριο νερό να βράζει και τις ζεματάμε ξανά για 1 λεπτό.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι οι φλούδες να ξεπικρίσουν ( εμείς χρειάστηκε να επαναλάβουμε την διαδικασία 6 φορές).
- Τοποθετούμε τις φλούδες πορτοκαλιού (200γρ. από τα 700γρ. της συνταγής) σε αποξηραντή ή στον φούρνο και τις αφυδατώνουμε. Έπειτα τις μετατρέπουμε σε σκόνη με την βοήθεια ενός κοπτικού μηχανήματος.
- Τοποθετούμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την μετατρέπουμε σε μια ελαφριά καραμέλα.
- Στην συνέχεια βάζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού( 500γρ.) στο τηγάνι και τις καραμελώνουμε.
- Μετά από περίπου 2 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι.
- Μόλις ο χυμός αρχίσει να εξατμίζεται σβήνουμε με το ρούμι.
- Τοποθετούμε τις φλούδες σε κοπτικό μηχάνημα και τις πολτοποιούμε.
- (Στα 500γρ. πολτό από φλούδες πορτοκαλιού προσθέτουμε την μισή ποσότητα σε γκανάζ, δηλαδή 250γρ.)
- Αναμειγνύουμε τον πολτό από τις φλούδες με την γκανάζ και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
- Ρολάρουμε τα τρουφάκια σε κακάο και πασπαλίζουμε με την σκόνη πορτοκαλιού που αποξηράναμε νωρίτερα.
Tips:
- Αντί για φλούδες πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φλούδες λεμόνι.
- Φροντίζουμε να φτιάξουμε μια ελαφριά καραμέλα για τα τρουφάκια, καλό θα ήταν να μην ξεπεράσει τους 140c.
- Η ποσότητα που χρησιμοποιήσαμε συνολικά είναι 700γρ. φλούδες πορτοκαλιού, από αυτές χρησιμοποιήσαμε τα 200γρ. για την αποξήρανση και τα 500γρ. για τα τρουφάκια.
- Κατά την διαδικασία του μπλανσαρίσματος φροντίζουμε να δοκιμάζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού για να διαπιστώσουμε πότε θα ξεπικρίσουν.
- Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
- Αν θέλουμε να προσφέρουμε τα τρουφάκια σε παιδιά παραλείπουμε το ρούμι.