ΒΑΣΗ ΤΑΤΡΑΣ

by czinonas

 

Η τάρτα είναι ένα αρτοποίημα Γαλλικής προέλευσης και περιλαμβάνει μια βάση από ζύμη, η οποία μπορεί να είναι γεμισμένη από κρέμα σοκολάτας, βανίλιας, μαρέγκα, φρούτα και ούτω καθεξής. Είναι ένα δημοφιλές γλυκό με διάφορες παραλλαγές σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές.

Η παρακάτω συνταγή θα σας δώσει μια βουτυρένια και τριφτή ζύμη για γλυκές παρασκευές, την οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε με ποικίλους τρόπους αρκεί να αφήσετε την φαντασία και την δημιουργικότητα σας ελεύθερες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 100γρ.        αυγό
  • 80γρ.          πούδρα αμυγδάλου
  • 250γρ.       βούτυρο
  • 180γρ.       άχνη ζάχαρη
  • 450γρ.       αλεύρι
  • 1γρ.            αλάτι
  • 1 stick βανίλια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό για περίπου ένα λεπτό.
  • Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί δέκα (10) λεπτά.
  • Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα.
  • Με την βοήθεια από δύο λεπτά σίδερα τα οποία χρησιμοποιούμε ως οδηγούς ανοίγουμε την ζύμη.
  • Βάζουμε την ζύμη όπως είναι με τις λαδόκολλες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε στον πάγκο μας και τοποθετούμε το τσέρκι επάνω. Το πατάμε με δύναμη προς τα κάτω με σκοπό να κοπεί η ζύμη στις διαστάσεις του τσέρκι.
  • Μεταφέρουμε το τσέρκι με το κομμάτι ζύμης σε διπλανή λαδόκολλα.
  • Κόβουμε τέσσερις λωρίδες από την υπόλοιπη ζύμη και τις κολλάμε στο εσωτερικό μέρος του τσέρκι χωρίς να πιέζουμε και να βάζουμε δύναμη.
  • Πατάμε λίγο τις ενώσεις με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού για να κολλήσουν τα δυο μέρη.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν.
  • Με ένα μαχαίρι ή πιρούνι κάνουμε τρύπες στον πάτο της ζύμης.
  • Στην συνέχεια βάζουμε την τάρτα στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα επάνω στην παγωμένη τάρτα, βάρος από κάποιο όσπριο και ψήνουμε στους 170c για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε την λαδόκολλα μετά από 25 λεπτά και συνεχίζουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Τρίβουμε την τάρτα με το ειδικό εργαλείο για να την λειάνουμε.
  • Μπορείτε να δείτε το βίντεο για τάρτα λεμόνι εδώ: https://youtu.be/bmFpoJWGZfo

 

 

Δείτε επίσης