Όψη ξεραμένη ,αφυδατωμένη σε κομμάτια κρέατος που έχουμε αποθηκέυσει στη κατάψυξη μας? Ας δούμε με συντομία πως προκαλείται το φαινόμενο αυτο και πως αντιμετωπίζεται. Η υγρασία λοιπόν ή αλλιώς τα …
Άρθρα
-
-
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η σύγχρονη μαγειρική τέχνη αποτελεί αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μαγειρικής . Είναι όμως βέβαιο ότι ότι η βάση για τις προόδους της βρίσκεται στην αρχαιοελληνική …
-
To νερό είναι, η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση που είναι απαραίτητη σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής στον πλανήτη Οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους 60-70% αποτελείται από υδρογόνο(Η) και …
-
Η κονσερβοποίηση είναι ένας τρόπος συντήρησης των τροφίμων κατά τον οποίο ένα τρόφιμο τοποθετείται εντός δοχείου, σφραγίζεται και υφίσταται θερμική επεξεργασία για να καταστραφούν τα αίτια που προκαλούν αλλοίωση του …
-
Το φαγητό όπως έχω γράψει σε παλιότερη ανάρτηση είναι ανάμνηση, αρώματα , συναίσθημα, υφές. Αν καταφέρουμε μέσα στο πιάτο να εσωκλείσουμε όλα τα παραπάνω και πάρουμε συνταξιδιώτη την γεύση τότε …
-
Αγαπητοί επισκέπτες , με χαρά σας παρουσιάζω της δημιουργίες μου στην μαγειρική τέχνη. Θα ήθελα ωστόσο να σας δώσω μια γενική εικόνα για την ελληνική πορεία ενός μάγειρα από την …
-
Αλάτι η κατά τους χημικούς χλωριούχο νάτριο είναι το μόνο φυσικό κρυσταλλικό ορυκτό που καταναλώνει ο άνθρωπος ο οποίος μας διατηρεί ζωντανούς και υγιείς. Τα μέρη του νατρίου και του …
- 1
- 2