Όψη ξεραμένη ,αφυδατωμένη σε κομμάτια κρέατος που έχουμε αποθηκέυσει στη κατάψυξη μας? Ας δούμε με συντομία πως προκαλείται το φαινόμενο αυτο και πως αντιμετωπίζεται. Η υγρασία λοιπόν ή αλλιώς τα…
Άρθρα
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η σύγχρονη μαγειρική τέχνη αποτελεί αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μαγειρικής . Είναι όμως βέβαιο ότι ότι η βάση για τις προόδους της βρίσκεται στην αρχαιοελληνική…
To νερό είναι, η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση που είναι απαραίτητη σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής στον πλανήτη Οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους 60-70% αποτελείται από υδρογόνο(Η) και…
Η κονσερβοποίηση είναι ένας τρόπος συντήρησης των τροφίμων κατά τον οποίο ένα τρόφιμο τοποθετείται εντός δοχείου, σφραγίζεται και υφίσταται θερμική επεξεργασία για να καταστραφούν τα αίτια που προκαλούν αλλοίωση του…
Το φαγητό όπως έχω γράψει σε παλιότερη ανάρτηση είναι ανάμνηση, αρώματα , συναίσθημα, υφές. Αν καταφέρουμε μέσα στο πιάτο να εσωκλείσουμε όλα τα παραπάνω και πάρουμε συνταξιδιώτη την γεύση τότε…
Αγαπητοί επισκέπτες , με χαρά σας παρουσιάζω της δημιουργίες μου στην μαγειρική τέχνη. Θα ήθελα ωστόσο να σας δώσω μια γενική εικόνα για την ελληνική πορεία ενός μάγειρα από την…
Αλάτι η κατά τους χημικούς χλωριούχο νάτριο είναι το μόνο φυσικό κρυσταλλικό ορυκτό που καταναλώνει ο άνθρωπος ο οποίος μας διατηρεί ζωντανούς και υγιείς. Τα μέρη του νατρίου και του…
- 1
- 2